Menü Bezárás

Esküvői ruha az évszakok vonatkozásában

Esküvői ruha az évszakok vonatkozásában

Az esküvő megtervezésének egyik legelső lépése az, hogy kitűzzük a ceremónia időpontját. A menyasszonyok között akad olyan, aki mindig is egy bizonyos évszakban megjelenítve képzelte el a nagy napot, míg mások nyitottak a szezonok tekintetében. Bárhogy legyen is, arra fontos emlékeztetni magunkat, hogy a választott időpont olyan tényezőkre is hatással van, mint az esküvői ruha. Az egyéni elképzeléseken és a praktikumon túl érdemes úgymond díszletként felhasználni az évszakok különböző ajándékait.

A tavaszi szertartások a frissen ébredező természet ölelésében telnek, nyíló virágok illata járja át a levegőt és a nap fénye gyönyörűen ragyog ránk. A csipke minden évszakban kitűnő választás, de el kell ismerni, hogy egy gazdagon díszített csipkés esküvői ruha, amin kiemelt szerepet kapnak a virágos motívumok, gyönyörűbb hátteret nem is kívánhatna magának, mint amit a tavasz képes felkínálni.

A nyári esküvők nem véletlenül olyan közkedveltek, hiszen a kellemes időjárás garantált még abban az esetben is, ha esőre mutat az idő. A hőség miatt ajánlott könnyű kelméből készült darabot választani, az egyszerű vonalvezetés és a lágyan leomló, lélegző szövetek pazar sziluettet adnak. Az esküvői ruha divat egyre inkább nyit a színek felé, így kihasználhatjuk a napbarnított bőr kínálta lehetőségeket. Egy halvány égszínkék vagy egy kellemes, rózsás púder elegáns, friss és kifinomult összhatást nyújthat.

Az ősz mi másról lehetne híres, mint az elképesztő színkavalkádjáról, amit megvilágít a narancsos nap fénye. Az esti hűvös levegőben már ott a nyoma annak a frissességnek, amit hamarosan a tél hoz magával. Ilyenkor jellemzően visszatérnek a báli fazonok és az elegánsabb, vintage megjelenés. A több anyagréteggel játszó, hercegnős esküvői ruha hangsúlyos megjelenést kelt, miközben továbbra is levegősnek hat.

A téli szertartások szinte mesebelinek mondhatóak. A jeges háttérben fejedelmien mutatnak a hidegen csillogó részletek, az impozáns vonásokkal rendelkező esküvői ruha méltó kiegészítője lehet a divatos és meleg szőrmekabát. A hosszú ujjal rendelkező fazonok között pompás darabokkal találkozhatunk, ezeket bátran ellensúlyozhatjuk merészebb kivágásokkal.

A szalonok kínálata igen változatos, így nem csak a menyasszonyok, de a koszorúslányok és az örömanyák is megtalálhatják a számukra ideális öltözéket, továbbá olyan modellek is fellelhetőek a szortimentben, mint a szalagavató ünnepély szempontjából nélkülözhetetlen keringő ruha.