Menü Bezárás

Autómentés vagy gépjármű assistance?

Autómentés vagy gépjármű assistance?

Bárki, akinek igénybe kellett már autómentés szolgáltatás vennie, tudja mennyire sokat számít, hogy a sérült autót gyorsan és megbízhatóan elszállítsák a baleset helyszínéről. Egy autómentés során fontos eldönteni, hogy a javítás egyébként gyorsan is elvégezhető-e, vagy nagyobb szerelési munkára kell számítani. Az autómentés a gépjárműről szól, azonban figyelnünk kell arra, hogy mi is eljussunk a célunkba vagy ahhoz közel. Szerencsére vannak közúti segélyszolgálatok, amelyek segíthetnek, ha valami elromlik az úton, sőt a legtöbb autószállítás a gépjármű utasairól is gondoskodik.

Az úton elakadni mindig veszélyes. Nem választhatjuk meg, hogy hol fog tönkremenni az autó, ez nagyon kellemetlen helyen is megtörténhet. Az is kockázatos, ha a lerobbant autóval az autópálya szélén állunk, hiszen egy másik autó könnyen elüthet bennünket.

Ha velünk van a családunk, az még veszélyesebb lehet ezért fontos, hogy a baleset területén egyrészt óvatosan várjuk az autómentő szolgáltatást, másrészt pedig minél hamarabb kérjünk segítséget.

Persze elsőre jó ötletnek tűnhet a hiba sajátkezű elhárítása az autópályán, ha képesek vagyunk rá, akkor megér egy próbát, de összességében egy olcsó autómentő sokkal jobb opció.

Az autómentés mellett érdemes lehet még megfontolni az assistance szolgáltatást is, amit egy kedvező összegért tudnak biztosítani a szolgáltatók. Az assistance szolgáltatások szintén magukban foglalják, az autó- és a személyek szállítását is. Ha a probléma helyszínen is javítható, akkor kiszállás után orvosolják a meghibásodást, viszont ha arra van szükség, akkor elszállítják az autót és tárolják is a szerelésig. A két konstrukció között a legnagyobb eltérés, hogy az assistance szolgáltatásért havonta fix összeget kell fizetni és az előnyeit nyilván csak probléma esetén élvezzük. Ezzel szemben az autómentés szolgáltatásért csak akkor kell fizetni, amikor a probléma felmerül, viszont akkor egy lényegesen nagyobb összeggel kell számolnunk. A legtöbb assistance szolgáltatást a személygépjárműveken túl kishaszongépjárművekre is meg tudjuk kötni.