Menü Bezárás

Minőségi pelenka az érzékeny bőrű kisbabáknak

Minőségi pelenka az érzékeny bőrű kisbabáknak

Az 1940-es években történő feltalálása óta az eldobható pelenka folyamatosan fejlődik és megújul, köszönhetően az egyre modernebb technológiáknak. A mai eldobható pelenkák könnyűek, kompaktak, erős nedvszívó képességük révén megakadályozzák a szivárgást és végtelenül egyszerűen használhatók.

A baba bőrének szárazon tartása kulcsfontosságú. A pelenkakiütés fogalmával minden szülő találkozik, rendszerint már a terhesség szakaszában. Sok online cikk és felkészülést segítő könyv foglalkozik a témával, ezért a várandós anyuka gyakran már ebben a periódusban elhatározza, hogy milyen pelenka mellett teszi le a voksát, hogy megóvja a család legkisebb tagját a bőrproblémáktól.

A pelenkakiütés gyulladt bőrfoltokat jelent a baba popsiján. Gyakran okozza a nedves vagy ritkán cserélt pelenka, a kezelésében éppen ezért alapvető fontossággal bír a kiváló minőségű pelus, valamint a baba igényeihez igazodó, hatékony pelenkázási szokások. A picik bőre egészen speciális törődést igényel, mivel sokkal vékonyabb, mint a felnőtteké, és az első hónapokban a pH-értéke is magasabb. A felső hámréteg különösen sérülékeny, mivel a szerkezete lazább, ezért érzékenyebben reagál a környezeti hatásokra.

Ez azt jelenti, hogy az irritatív anyagok könnyen kikezdik és a kórokozók egyszerűbben át tudnak hatolni rajta. Egy újszülött bőre fokozatosan igyekszik alkalmazkodni a méhen kívüli élethez, a szülő feladata, hogy mindehhez biztosítsa a kedvező feltételeket. Ezért is merül fel gyakran már a fogantatást követően a számtalan kérdés között az a dilemma, hogy a pelenka eldobható legyen vagy inkább mosható.

Minkét típus egyaránt rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal. A választásunk során fontos hogy ügyeljünk a minőségre, a nedvszívó képességre és a kényelemre. Sok pelenka rendelkezik különleges tulajdonságokkal akár az anyagösszetétel, akár a kialakítás kapcsán. Válasszunk olyan típust, ami maximálisan megfelel a kisbabánk igényeinek, valamint ami minket is segít a kényelmes pelenkázási rutin kialakításában.