Menü Bezárás

Drágától az olcsóig: a kormánymű felújítás ár variációi

Drágától az olcsóig: a kormánymű felújítás ár variációi

A jelenlegi elszálló árak mellett nemcsak azokban merül fel, hogy olcsóbb megoldásokat keresnek, akik sportot űznek a spórolásból, hanem azokban is, akiknek egyszerűen szűkebbek lettek az anyagi keretei.

Ha a kormánymű felújítás ár mértéke a kérdés, akkor bizony elég borsos tud lenni, a hidraulikus típusokat megállítja a 100.000 forint, de az eleektromosak 200.000 fölé is mehetnek. Teljesen érthető, ha a kormánymű felújítás ár kifizetése helyett inkább megspórolnánk az összeget és valami másra költenénk.

Ezen a ponton joggal merülhet fel a kérdés, fel lehet-e újítani a saját kormányművünket? Erre az egyszerű kérdésre a cseles válasz az, hogy attól függ, hogy milyen állapotban van a fogasléc, az öntvényház, az elektronika. Ezen elemek bármelyike ​​gondot okozhat, és a legtöbb kormányműnél több ilyen problémával is találkozunk az újraépítés során. A legnagyobb probléma az, hogy nem tudjuk, milyen állapotban vannak valójában az alkatrészek, amíg ki nem szereljük az autóból.

Definíció szerint a felújítás azt jelenti, hogy azokat az alkatrészeket, amelyeket használni akarunk, megfelelő állapotba hozzuk. A kormányműben számos fontos alkatrész található, ezek állapotától függ, hogy a kormányműfelújítás gazdaságos lesz-e. Sajnos ezek az alkatrészek gyakran megsérülnek a rozsda, kopás vagy az elektronikába beszivárgó víz miatt, ezért javítani vagy cserélni kell őket a sikeres felújításhoz.

Van, amikor elég a javítás de sokszor a kormánymű teljes felújításra vagy újraépítésre szorul. Ilyenkor gyári vagy gyárival teljesen azonos minőségű alkatrészekkel történik a felújítás. Tezstberendezéssel ellenőrizzük a helyes működést és elvégezzük a kalibrálást is.

A kormánymű három legfontosabb alkatrésze az öntvényhház, a fogasléc és a vezérlő elektronika a motorral. Ennek a három darabnak az állapota határozza meg, hogy lehetséges-e a felújítás. Mindegyiknek megvannak a saját sebezhető területei, amelyeket meg kell vizsgálni annak megállapítására, hogy az alkatrész újrafelhasználható-e.

Legyen szó akár Suzuki, akár Volkswagen kormánymű szervizelésről fontos, hogy tisztában legyünk mik azok a jelek, amiket tapasztalva azonnal szervizhez kell fordulnunk, pénzt spórolva ezzel. Fontos az is, hogy a gumiharang megfelelően legyen rögzítve, ez a garancia feltétele. Ha gumiharang nélküli kormányművet vásárolunk, mindig gumiból és ne műanyagból készült porvédőt válasszunk.