Menü Bezárás

New York utazás és hajmeresztő szabályok gyűjteménye

New York utazás és hajmeresztő szabályok gyűjteménye

New York utazás szempontjából egy mozgalmas nyaralás ígéretével kecsegtet. Lehet, hogy New York utazás tekintetében izgalmas város, viszont az államban vannak hajmeresztő szabályok.

1. Problémák a házassággal

New York állam hivatalos szabályai szerint a házasságtörés továbbra is büntetendő cselekmény. Sőt, ha egy házaspár válókeresetet nyújt be, nem használhatja „kibékíthetetlen ellentéteket motivációként, kivéve, ha mindkét fél beleegyezik.

2. Mellbedobás

New Yorkban a nők nyugodtan sétálhatnak félmeztelenül az utcákon, kivéve persze, ha meztelenségüket pénzkeresetre használják.

3. A földimogyoró-statútum

Egy New York-i kisvárosban tilos mogyorót enni, de csak akkor, ha hátrafelé sétálunk a járdán. Néha még ez is rendben van, feltéve, ha nincs éppen koncert a városban. Igen, ez egy létező, nagyon-nagyon konkrét szabály.

4. Illegális és lehetetlen

A new york-i emberek bizonyára abnormálisan lendületesek.

A város szabályai szerint tilos enni, amikor az óceánban úszunk. Nemcsak nehéz lenne egyszerre úszni és rágni, de nehéz elképzelni valami olyasmit is, ami fantasztikus ízű lenne langyos tengervízzel.

5. Fagylalt tölcsér tilalom

New Yorkban bűnnek számít, ha vasárnaponként fagylalt tölcsérrel a zsebünkben mászkálunk. Persze valószínűleg általában jó ötlet, ha soha nem teszünk fagylaltot a zsebünkbe, de az igazi kérdés itt az, miért csak vasárnap tiltják ezt?

New York utazás szempontjából fontos mérlegelni, hogy milyen időjárás az, amikor megérkeznénk a nagy almába. Minden évszaknak megvannak a szépségei New Yorkban. Ha utazási iroda szolgáltatás az, amin keresztül ellátogatnánk a városba, akkor mindenképp érdeklődjünk a szezonális kedvezményekről, hiszen könnyen előfordulhat, hogy az iroda partnereinél elérhetőek kedvezményes(ebb) csomagok.

Ha pedig nem vagyunk arról meggyőződve, hogy egy aktívabb városnézést szeretnénk, akkor érdemes átgondolni, hogy milyen más alternatíváink vannak még. Ha egzotikus nyaralás a cél, akkor Mexikó utazás szempontjából bölcs döntés lehet. Amennyiben Mexikóra esik a választásunk semmiképp ne hagyjuk ki a sivatagos Durango tartomány felfedezését sem. Ha pedig sokat feküdnénk a tengerparton és masszőrnél, akkor a Maldív szigetek utazás tekintetében nem tűnik rossz választásnak.